Pişirilerek toz durumuna getirilmiş Alçı taşının, 160 °C’de pişirilmesiyle elde edilmiştir. Kalsiyum Sülfat Hemiihidrat bileşiği olan ve ıslatılıp kurutulduğunda sertleşip, hızla donarak, beyaz renkli ince toz halini alır. Alçı, alçı taşı denilen Kalsiyum Sülfat Dihidratın öğütülüp 192 °C de suyunun % 76 atılmasıyla elde edilir.
Kalsiyum Sülfat Dihidrat (CaSO4. 2H2O) | |
Fiziksel Yapı | Beyaz kristal toz |
Çözünürlük | 20°C de suda, 2 gr/ lt |
Özgül Ağırlık | 2.32 g/cm3 |
İncelik (µ) | 20-100 |
Saflık (CaSO4.2H2O) | > %90 |
Nem | 10-15 |
SO3 | Min. %40 |
Nem | Maks. %1 |
İncelik D90 - İnce Jips | 25 μ |
İncelik D90 - Kalın Jips | 150 μ |